9.4.08

Ramsløg, ramsløg, ramsløg


Ramsløg er her og der og alle vegne - netop nu. Dækker skovbunden og finder vej til gryderne i her i hjemmet. Du er ikke i tvivl, når du går gennem skoven og mærker den klare duft af hvidløg fra den grønne skovbund. Forår på vej!

Smagen er som en mellemting mellem forårsløg og hvidløg. Begge disse grøntsager, kan ramsløgene fint erstatte. De grønne blade er også fine at dampe som en form for kraftig spinat. Herunder følger et par eksempler på, hvordan jeg på det seneste har gjort nytte af det grønne gratis guld (der er som bekendt intet som gratis mad)!


Muslinger dampet med ramsløg og hvedeøl
Som du ville have gjort i øvrigt: Løg, hvidløg, gulerod og evt. bladselleri, fennikel el. lign. Svits i olie. Tilsæt ramsløg i strimler, en god gang hvedeøl og selvfølgelig muslingerne. Slut med fløde og salt og peber, når muslingerne har åbnet sig. Evt. citron også. Det er kræs! Ikke mindst med hjemmegjorte pommes frites til (grove stave, gerne med skræl, dup tørre, steg i flere omgange i solsikkeolie ved rask varme (det skal boble om en tændstik), lad fedtet suge af på papir og server fluks med salt). Og mere øl i glasset :-)Citronrisotto med ramsløg og enoki-svampe
Igen: som du ville have gjort. Men slut med at tilsætte nogle enoki-svampe (også kendt som fløjlsfod) og strimlet ramsløg. Enoki skal kun varmes ganske let, så vi snakker sidste øjeblik. Også yderst lækkert.


Jamies laks med linser og spinat.
En Jamie-klassiker hvor laksen går i ovnen i 5-10 minutter (gerne med parmaskinke omkring, men kan undværes). Hertil koges grønne linser. Når linserne er møre, hældes det meste af vandet fra. I gryden kommes nu rigeligt spinat og hakkede krydderurter - og altså ramsløg :-). Server så snart det grønne er faldet sammen og giv yoghurt naturel (eller creme fraiche) til. En lækkerbisken fra "The Return of the Naked Chef". Nøjagtig opskrift her.

Etiketter: , , , , , , , , , ,