Nordisk minestrone
Et lille mesterværk fra Årstidernes nyhedsbrev. Jeg har altid holdt meget af de tomatiserede italienske minestronesupper. Måske af den årsag har det aldrig slået mig at gentage konceptet på 100 % lokale, danske råvarer. Men det havde årstiderne, så vi gik fluks i gang med at omsætte ugens dogmekasse til en velsmagende vintersuppe.
Svits lidt god bacon i din suppegryde. Tilsæt herefter hakket løg, porre og hvidløg og svits videre. Suppler eventuelt med lidt olie (afhængigt af hvor fedt dit bacon er). Herefter tilsætter du grove tern af alskens rodfrugter, du måtte have. Vi havde gulerødder, kartofler, selleri og pastinak at komme i. Herefter lidt krydderurter (timian og laurbær) samt salt, peber og naturligvis: masser af god fond. Suppen skal koge en halv time til tre kvarter; til grøntsagerne er godt møre. 20-30 minutter før den er færdig tilsatte vi, som foreslået i opskriften, spelt. Kornene giver en rigtig fin fylde i suppen, ganske som linser og pasta gør det i de italienske versioner. 5-10 minutter før servering tilsættes lidt fintstrimlet hvidkål. Smag til og server suppen rygende varm.
Etiketter: bacon, gulerødder, kartofler, laurbær, løg, minestrone, pastinak, porrer, rodfrugter, selleri, spelt, suppe, timian
0 Comments:
Send en kommentar
<< Home