2.10.07

Crème de Cassis


Efter ribslikøren var turen nu kommet til at færdiggøre solbær-dittoen. Med et fint ord er vi ude i noget der ligner 'Crème de Cassis'. Jeg er gået frem som følger: Fuldmodne solbær overhældes med vodka og trækker i køleskabet i nogle måneder. Farven bliver stadigt mere intens, hvilket også gælder smagen.

Belært af produktionen af ribslikøren, skulle der ikke helt så meget sødme til denne gang. Jeg tilsatte derfor alkoholblandingen et par skefulde rørsukker, og lod det være med det. Ingen sukkerlage denne gang. Måske er det så faktisk mere en solbærvodka, end en solbærlikør. Men pyt nu med det. Det vigtigste er, at jeg nu har sommer på flaske. Til kir og kir royal (der er intet som 'pagne-cocktails) og måske til kaffen. For slet ikke at snakke om desserter osv.

Mogens har iøvrigt også et (mere raffineret) bud på fremstillingen + historien bag kir'en.

Etiketter: , , , , ,