Gulasch
Ungarsk gulasch. Gryderet møder suppe. Jeg gør sådan her:
Oksekød i store tern vendes i mel med salt og peber. Brunes i den store stegegryde i halvt smør, halv olie. Tilsæt rigeligt paprika og så løg i store både, rød peberfrugt, gulerødder, lidt hvidløg, tomat (dåse), rødvin og lidt god fond. Hvis du kan lide din gulasch hed, så tilsæt også chili. Så fordres der kun en ting: TID!
Efter en times tid tilsætter du kartofler. Gerne små, hele uskrællede kartofler, men store i mindre stykker er også fint. Jeg brugte faktisk begge dele den anden dag. Retten skal have mindst et par timer i alt, før end det bliver rigtig godt. Kødet skal trevle, så hele herligheden kan spises af en dyb tallerken med en ske. Smag til med salt, peber og evt. cayennepeber. Spis rygende varm, evt. med brød og gerne med kraftig rødvin eller godt øl i glasset.
Etiketter: grønne tomater, gulasch, hvidløg, kartofler, løg, okse, paprika, peberfrugt, rødvin, ungarn, øl
2 Comments:
Nåmen, det prøver jeg da lige i morgen :)
Jamen, det er da præcis det, du gør! :-)
Send en kommentar
<< Home