28.10.06

Blåmuslinger i urter


Blåmuslinger er lækkert. Kigger man sig omkring kan de faktisk også være ret billige. Og så er de nemme og hurtige at lave.

Hak nogle gulerødder, løg og hvidløg i små tern. Skær en porre i tynde strimler Svits i olivenolie ved jævn varme. Skru op for varmen og hæld et par glas hvidvin ved. Så muslingerne ned i gryden og røre godt rundt. Lad dem dampe under låg. Ryst gryden et par gange undervejs. De skal have 5 minutter eller noget i den stil. De er færdige, når de er fuldt åbne, og nogle af muslingerne begynder at falde ud af skallerne. Så er der kun tilbage at hælde en gang fløde ned til 'suppen' i bunden af gryden og smage til med salt og peber. Spises af dybe tallerkner (husk en ekstra til tomme skaller) med godt brød (til at suge suppen) og kold hvidvin. Vi valgte en riesling fra Alsace.

Og husk så lige reglerne omkring muslinger, så ingen bliver syge:

Muslingerne skal være hele (den på billedet ovenfor kom jeg til at knække med grydeskeen under vel ivrig omrøring!). Det tjekker du, når du skrubber dem i vasken. Derudover skal de lukke sig, når du giver dem et bank mod køkkenbordet eller vasken. Gør en musling ikke det, skal den bare ud, for så er den sandsynligvis død. Og så skal de som bekendt åbne sig, når de dampes. Åbner de sig ikke, skal de også bare ud. Er du i tvivl, så spring muslingen over.