10.10.06

Alhambra i Århus

Fik et tip om mellemøstlige rødbeder fra en anonym læser. Skulle naturligvis serveres med krydret lammekød. Men så havde vi også endnu en squash liggende. Den var tiltænkt spansk tilberedning i tomatsovs med gedeost. Sådan blev det. Det er Mellemøsten møder Spanien. Mon ikke det var lige mad som denne, at maurerne indtog i de mange år, de havde Alhambra i Granada i Spanien?

Rødbeder i yoghurt
Kog rødbederne med skræl. De skal absolut ikke være smattede, men have bid og skindet skal slippe. Smut skindet af og skær i skiver. Mens de koger laver du en marinade af drænet yoghurt, olivenolie, citronsaft, spidskommen og salt og peber. Vend rødbedeskiverne heri. Det bliver flot lyserødt!


Krydrede lammespyd
Hakket lammekød æltes med kanel, spidskommen, fennikelfrø, korianderfrø, sort peber, chili og salt. Det har vi tilfældigvis i form af et Kille Enna krydderisalt. Kan anbefales. Ælt godt og form til små pølser omkring træspyd. Varm en grillpande eller grill op. Grill først ved hård varme på alle sider og skru så ned/flyt til siden, hvor det steges færdigt. Skal have flotte grillstriber.


Bagt squash i tomatsovs med gedeost
Lav en hurtig tomatsovs: svits hvidløg i olivenolie, tilsæt lidt tomatpure og svits med, så lidt vin på og så en dåse tomater. Låg på og kog hurtigt sammen. Imens deler du squashen på langs og finder gedeost frem. En Chevre-type er egentlig bedst, men vi anvendte en rest gedefeta. Det gik an. Så tager du et ildfast fad. Squash i bunden, tomatsovs rundt om og gedeost på toppen af squashen. Bages en halv times tid ved 200 grader i ovnen. Squashen skal være mør og osten gylden og flydende (Det sidste bliver den ikke, når man anvender feta...).