13.10.06

Laks teriyaki med glasnudler

Havde længe haft lyst til noget japansk mad. Havde noget teriyakisovs stående. Havde lyst til fisk. Havde pludselig venner til middag. Det gik nogenlunde sådan her:

Marinér laks i teriyakisovs. Teriyaki indeholder blandt andet soya, og smager da også godt derhen af. Det skal marinere længere tid, end det fik lov til i dag. Helst en hel nat på køl. I dag fik det kun godt en times tid. I mens tænker du på tilbehøret.

Vi kogte rødbeder, som blev skivet og serveret med en peberrodsdressing. Jamie Oliver (som også har en blog!) har faktisk sammensætningen af laks, peberrod og rødbede et sted, men sådan er det jo: "Great minds think alike" :-). Dressingen lavede jeg af drænet yoghurt, revet peberrod (fra havestykket), citronsaft, salt og peber.

Når du er nået hertil, skal du have laksen ind i ovnen. Vi brugte nogle friske fileter, og her er det altså vigtigt at huske, at den slags ikke skal have særlig længe. I ovnen 10-12 minutter ved 200 grader. Det er det hele.

Og så de her glasnudler. Har faktisk aldrig selv lavet dem før. De skal koge ganske kort tid (3 minutter) så af og over i koldt vand. Samtidig startede jeg en wok op med lidt hvidløg og chili. I med bønnespirer og babymajs. Så lidt teriyakisovs, soya, sukker og risvinseddike. Og så glasnudlerne selvfølgelig. Vendes godt rundt, smages til, og så er det sådan set færdigt.


Vi drak noget rævesur bag-in-box rødvin til. Det var en fejl. Vi burde have drukket øl eller chardonnay.

P.S. Til de teknisk- og opdateringsinteresserede skal jeg huske at oplyse, at indlægsfrekvensen vil være lav(ere) den kommende uges tid på grund af efterårsferie. Men der er håb: Jeg kan blogge lidt fra her og der uden en pc. Man tager 1 stk. (efterhånden gammel) mobiltelefon udstyret med et lille-bitte kamera (kvaliteten svarer sådan ca. til et webcam fra 1996, der filmer gennem en ridset termorude). Så sætter man sig ind i muligheden for at sende e-mails fra telefonen. Opretter en flickr-konto. Fifler lidt med opsætningen. Og vupti; en sendt e-mail med billede er et indlæg på bloggen. Nogle kalder det at moblogge. Jeg kalder det fagre nye verden. God ferie!