Pizza con le sarde e pizza con cipolle
(Pizza med sardiner og pizza med løg)
Fredag aften var pizza-aften. Af den rigtige, hjemmelavede slags.
Nummer et var med sardiner, kapersbær og oliven. Tomat og mozzarella underneden.
Nummer to var et forsøg på at lave en rigtig fransk løgpizza. Tomat underneden, ingen ost. Og så nogle bløde, aromatiske løg.
Find nogle gode løg. Vi brugte en blanding af rødløg og almindelige løg. Skær dem i tynde strimler (halve ringe). Svits ved svag varme i olivenolie med en kvist timian eller to. Låg på. Eventuelt lidt vand ved, hvis det begynder at brænde, det må det endelig ikke! Til sidst lidt sukker, så de næsten karameliserer. Salt og peber. Op på pizzaen og ind i ovnen.
Smagen var helt rigtig. Præcis som vi fik det til forret på en fransk restaurant (grim hjemmeside, god mad) i New York for 3 måneder siden. Nuvel, der skal nok være mere løgfyld næste gang og olivenerne skal vist være sorte, men man kan jo ikke ramme alt helt rigtigt første gang ;-)
Fredag aften var pizza-aften. Af den rigtige, hjemmelavede slags.
Nummer et var med sardiner, kapersbær og oliven. Tomat og mozzarella underneden.
Nummer to var et forsøg på at lave en rigtig fransk løgpizza. Tomat underneden, ingen ost. Og så nogle bløde, aromatiske løg.
Find nogle gode løg. Vi brugte en blanding af rødløg og almindelige løg. Skær dem i tynde strimler (halve ringe). Svits ved svag varme i olivenolie med en kvist timian eller to. Låg på. Eventuelt lidt vand ved, hvis det begynder at brænde, det må det endelig ikke! Til sidst lidt sukker, så de næsten karameliserer. Salt og peber. Op på pizzaen og ind i ovnen.
Smagen var helt rigtig. Præcis som vi fik det til forret på en fransk restaurant (grim hjemmeside, god mad) i New York for 3 måneder siden. Nuvel, der skal nok være mere løgfyld næste gang og olivenerne skal vist være sorte, men man kan jo ikke ramme alt helt rigtigt første gang ;-)
0 Comments:
Send en kommentar
<< Home