8.4.07

Påskemiddag


Jeg kan se, at 'lammekølle' er det store søgeord for tiden. Har du søgt på 'lam', 'lammekølle' eller lignende, så velkommen her på bloggen :-). Du finder en god opskrift i arkivet her. Det eneste lam, vi har spist denne påske, har været et par lammekoteleter på grillpanden - det kræver vist ingen opskrift.

Påskemenuen i år kan her i hjemmet følges på vores nye tavle. Kald os bare planlægningsfascister ;-). Lad os se om det kan bruges, eller tavlen bliver mere en plage end en hjælp. Lige nu giver det godt overblik over slagenes gang!


I går var mine forældre på besøg. De skulle selvsagt trakteres behørigt. Stort frokostbord med sild, hjemmelavet karrysalat (hakket æble, drueagurk, æg, creme fraiche, lidt løg, lidt karse og selvfølgelig: karry), røget stenbider fra torvet, 'importeret' rygeost fra Sinai Landmejeri (virkelig lækker, kraftig røget smag), rejer, æg, tomat og forskelligt pålæg. Ren overflod, som det hører sig til. Vi drak en påskebryg fra Ørbæk Bryggeri til. Nydelig.

Menuen til aftenens påskemiddag bestod først af en gentagelse af forårskaldet: De grillede asparges fra den anden dag. Vejret var dog ikke forårsagtigt, rent ud sagt var - og er - det ret koldt og gråt. Vi længes endnu.


Så var det godt, at hovedretten var anderledes frisk og sommerlig. Kalvespidsbryst i hyldeblomst med æbler. Opskriften er taget fra Magasin-trilogiens tredje ben "Stege og brase". De tre kogebøger er (små-)pengene værd (de koster kun en hund stykket!), det kan ikke gentages ofte nok. Opskriften (s. 46-47) lyder egentlig på kalvebov, men vi brugte et spidsbryst, hvilket også foreslås i en variation. Marinér natten over i ufortyndet hyldeblomstsaft, hvidvin, citronskal og -saft, chili, laurbær, hvidløg og peber. Brun i lidt olivenolie i en stegegryde og tilsæt derefter marinaden. Låg på og stil så stegegryden i ovnen: 2½ time ved 125 grader. Det bliver trevlemørt på den virkeligt lækre måde. Mens kødet hviler, rister du æbler på panden i lidt olie med timian og hvidløg. Hæld ned til sovsen og varm igennem. Sovsen havde - efter min smag - brug for en del sødme, så jeg tilsatte for egen regning et par gode klatter honning.


Vi spiste brød og en salat af spidskål med mynte og mandler til (sidstnævnte er fra samme kogebog, s. 118).


I glasset var en Biere Blonde fra Affligem. Lys, pilsneragtig og dejlig frisk humlesmag. Den passede rigtig flot til, hvis jeg nu selv skal sige det :-)


(Billedet allerøverst er et 'lang lukketids'-eksperiment. Det er temmelig overeksponeret, men med lidt leg har jeg da alligevel fået lidt ud af det. Og det følger min uskrevne regel om, at man kan se, hvad det er, uden at se hvem det er. Jeg bruger iøvrigt for tiden gratisprogrammet Picasa til billedbehandling og -arkivering. Redigeringsmulighederne er yderst begrænsede, men det kan det, det skal kunne, og man får et godt overblik over billederne.)

Etiketter: , , , , , , , , , , , ,

1 Comments:

Anonymous Deborah said...

Ja det er ikke mig, der har søgt på "Lam" ihvertfald. Meget kan man byde mig, men det er jeg en af dem, der ikke kan spise. Men din Påskemiddag ser til gengæld rigtig lækker ud!

Selv har jeg desværre slet ikke været til noget Påskearrangement... Men så tager jeg revance næste weekend, hvor jeg skal til føs'da med kage/kaffe og middag :-) Håber du nyder den sidste Påskedag.

9/4/07 14:01  

Send en kommentar

<< Home