11.4.07

Forårsruller


Inspirationen kom fra denne måneds udgave af Euroman, hvor madsiderne netop handler om forårsruller. Mikkel Karstad svinger pen og kinakniv over to inspirerende sider. Jeg har aldrig lavet meget ud i det kinesiske og heller ikke forsøgt mig med forårsruller, men dette måtte prøves! Heldigvis gik det nemt, og resultatet var godt.

Grundfyldet består af fintsnittet spidskål, gulerod, squash, forårsløg, chili, ingefær og hvidløg. Det skal lynstege i et minut. Ok, Karstad siger 30 sekunder, men det, synes jeg, er for lidt. Grundfyldet køler du og blander med det, du har lyst til. Vi forsøgte os med det foreslåede hakkede oksekød svitset med stjerneanis og korianderfrø samt rejer med mynte. Sidstnævnte skulle have været blandet med asparges også, men de var spist...det ændrede nu ikke på, at også dette fyld blev godt.


Så skal fyldet sådan set bare køle og derefter rulles ind i dejen. Indrømmet, dejen købte jeg ganske som foreslået i artiklen, i det lokale asiatiske marked. Tø pladerne op og skil dem forsigtigt ad. Læg fyldet i midten, dog lidt til den ene side. Pensl alle kanter med æg, fold siderne ind over og rul stramt sammen. Pensl med æg på den sidste kant også. Trinene ser sådan her ud:


Rullerne frituresteges i egnet olie et par minutter ved høj varme. Tjek med en tændstik om det syder. Vores blev fine og sprøde. Langt lækrere end frostpaprullerne fra supermarkedet. Enkelte ruller sprang op i frituren - det var nogle af dem med rejer - jeg tror, det skyldes, at fyldet var for vådt og havde blødgjort dejen. Ellers var det yderst vellykket. Og fryseren gemmer nu halvdelen af fabrikationen. Lige til at komme i gryden en dag, hvor det skal være både nemt og lækkert.

Rullerne røg på bordet (lad dem lige dryppe af på fedtsugende papir først!) med lidt ris, soya og den sur-sød dip artiklen også havde et bud på (Karamelliser sukker, tilsæt ingefær, chili og hvidløg og en hel del lagereddike. Reducér og vupti - lækker hjemmelavet dip).

Etiketter: , , , , , , , , , , , ,

2 Comments:

Blogger Marianne's mening said...

Igen må jeg skrvie... Hvor ser det lækkert ud

14/4/07 17:12  
Anonymous Takashimaya said...

Man kan også lave forårsruller med kogt kylling i småbidder, bønnespirer, finthakket forårsløg, soya og hvidløg eller kogt kylling, bønnespirer, finthakket forårsløg, sød chilisauce, limesaft og en anelse soya.

18/5/07 12:36  

Send en kommentar

<< Home