15.1.07

Chilibønner


Det var mere chilibønner end chili con carne. Men ikke mindre dejligt af den grund. Tykt og krydret og perfekt på en dag, hvor stormen susede derude.

Opskriften minder meget om den kendte 'con carne'. Men mængderne er lidt forskudt, flere bønner, mindre kød. Svits oksekød med spidskommen, chili, hvidløg og kanel. Tilsæt en hel del løg i både, rødvin, tomat, fond og en god sjat sort kaffe. Koger sammen. Så tilsætter du rå mængder forkogte bønner (dåse hvis du er doven). Vi kom både brune og hvide i. Til sidst smager du til med salt og peber. I går også ahornsirup, og det var faktisk slet ikke så langt fra den mørke chokolades afrundingsevner, som man kunne tro.

Etiketter: , ,

2 Comments:

Anonymous Anonym said...

Hej Anders - jeg plejer at 'brænde' spidskommen, korianderfør og sort peber på en tør pande før jeg bruger det (ligesom til karry). Det fremhæver smagen. mvh. Mogens, madkultur.dk

16/1/07 08:20  
Blogger Anders said...

Det lyder som et rigtig godt trick - skal prøves.

16/1/07 08:28  

Send en kommentar

<< Home