4.1.07

Fiskesuppe med havtaskekæber og fennikel


Det er nemt at lave fiskesuppe.

Svits et finthakket løg med lidt hvidløg og en anelse chili samt lidt revet citronskal (appelsinskal er også godt) i olivenolie. Tilsæt så gulerod og fennikel skåret som julienne. Så en spiseskefuld tomatpuré, et skvat vin og hakkede tomater (de er fra dåse på den her årstid). Fiskefond på, så der er et rimeligt forhold mellem fyld og suppe. Lidt krydderier skal der også til. Laurbær, peber, timian. Jeg gik planken ud og brugte en smule af den nye krydderiblanding til fisk (som indeholder tørret rosmarin, persille, hvidløg og citron).

Det skal koge sammen ca. 15 minutter, hvorefter du er klar med fisken. Vi brugte havtaskekæber og mørksej. Begge dele i store tern. Havtaskekæber er særligt gode til suppe, da de forbliver faste i kødet og ikke 'smuldrer'.

Smag til med salt og pynt med lidt fennikeltop.

Og det er sådan set det.

Etiketter: , , ,