17.12.06

And med rosenkålssalat

Endnu et andebryst tilberedt. Jo, julen er nær. Tilbehøret var en blanding af nyt og gammelt.

Det nye var en rosenkålssalat eller måske rettere en salat med rosenkål. Der var også andre gode ting til stede end rosenkål. Skyl rosenkålene, pil eventuelt yderste dækblad af og skær det nederste af 'stokken' væk. Afhængigt af størrelse derefter ud i kvarte eller halve eller sågar hele, hvis de er ganske små. Blanchér ca. 3 minutter i letsaltet vand. De skal have en hel del bid tilbage. Dræn og køl af. Så fileterer du en rød grapefrugt og rister nogle valnødder. Laver en dressing af olivenolie, saft fra grapefrugten og en smule honning + det obligatoriske salt og peber. Så vender du rosenkål og grapefrugt godt rundt med dressingen og kommer de ristede valnødder på toppen. Vi tilsatte også nogle tørrede tranebær, men det var nu mest fordi, de bare lå og gloede på os - de kan fint udelades.

Den velkendte del af tilbehøret var sukkerbrunede kartofler: Smelt sukker (langsomt for Guds skyld!), smør på, boble op, pillede (kolde) kartofler på panden og så ellers lade søbe til sukkeret hænger godt ved.

1 Comments:

Anonymous Anonym said...

Jeg prøvede opskriften på jeres rosenkålssalat. Den er suveræn!

28/12/06 21:26  

Send en kommentar

<< Home