17.12.06

Spansk biksemad

Aner egentlig ikke, om de nogensinde ville gøre sådan i Spanien. Men det gør jeg altså.

Skræller kartofler og skærer i tern, hakker nogle løg og hvidløg og vigtigst: skærer en chorizo i små stykker. Vender godt rundt med olivenolie, salt og peber i et ildfast fad og sætter ind i ovnen. 225 grader i ca. tre kvarter. Vender det rundt et par gange undervejs. Og vupti: Pølsernes krydrede smag blander sig med kartoflerne og løgene og bliver et temmelig lækkert tilbehør til mange ting: Fjerkræ, svin, okse, grillede grøntsager, hvad som helst egentlig.

I går var det faktisk hovedretten. Vi serverede det med aubergine, som vi havde stegt i tern på panden med chili. En lille grøn salat var der også.

I grunden rart at blande julemaden og alle forberedelserne med nogle helt andre måltider. Herunder herlige nøddeblonder fra "Mad på ingen tid" (s. 120, køb den nu bare!). Nemme at lave, nemme at spise...