8.1.07

Minestrone


Minestrone er en af mine absolutte favoritsupper. Det er en italiensk grøntsagssuppe, der (her i huset i hvert fald) har en base af tomat og iøvrigt justeres fuldstændig efter årstidens grøntsager. Minestronesuppe er forrygende som "tøm køleskabet for grøntsager"-ret. Således også i går.

Jeg plejer at starte med at svitse lidt god bacon (pancetta er også fint, men jeg kan godt lide den røgede smag i bacon) i tern i lidt olivenolie med hvidløg og en anelse chili (pepperoncini, om du vil). Herefter tilsættes de grøntsager, du har, og svitser med. I går blev det til fennikel, gulerod og hvidkål. Bladselleri, løg, bønner, peberfrugt, tungere rodfrugter og kartofler er også godt. Men faktisk kan du slippe afsted med det meste. Minestrone er på den måde en meget taknemlig suppe :-). Så skal du tilsætte lidt vin, lidt krydderurter (timian, rosmarin og lidt laurbær blev det i går), noget god fond (vi har kalvefond i fryseren for tiden) og nogle (dåse-)tomater. Tilsæt også noget vand, så suppen ikke bliver alt for 'tyk' af grøntsager.

Låg på, og så skal suppen koge godt sammen til grøntsagerne er møre. Det blev vist til en lille time i går. Når suppen er i sin vinterform med tungere grøntsager, må de godt koge næsten ud. Med friske, spæde grøntsager om foråret er det lækrest at bevare et vist bid. Mod slutningen tilsætter du nogle linser eller noget suppepasta. Smager derefter til med salt, peber og balsamico. Serveres med godt brød og eventuelt et drys parmesan og persille. Minestronesuppen er også god - nogle vil hævde bedre! - på dag to, så lav endelig rigeligt.

Etiketter: , ,