7.1.07

Kylling med hvidløg og citron

Industrikylling er ikke os. Så vi springer over supermarkedernes 'tilbud' om otte kyllingebryster for en halvtredser, eller hvad det nu kan være. Både du og kyllingerne har fortjent bedre. I stedet er kylling blevet 'lørdagsmad' hos os; et lille festmåltid, vi ikke får så tit. Så køber vi til gengæld en hel økologisk kylling (Brugsen har dem frosne, Salling nogle ferske franske, Gårdbutikken nogle kæmpe hanekyllinger (frosne)). Alle er de lækre - og giver mad til flere dage.

I går skulle en af dem fra Salling i ovnen. Jeg tror nok, at det er fra Jamie, at jeg har tricket med at lave en lomme under brystskindet. Ditto med at proppe en citron inden i.

Lommen laver du ved at lirke fingrene ind under brystskindet og forsigtigt løsne det fra brystkødet. Her kan du så komme det fyld ind, du vil have at kyllingen skal smage af. I går blev det til lidt hakket hvidløg og nogle skiver citron (de skal selvfølgelig være usprøjtede, når du bruger skallen også). Krydr ind- og udvendigt med salt og peber. Derudover kom vi en hel del hvidløg ind i dyret sammen med et par kviste rosmarin og timian, pressede citronsaft udover og ind i og sluttede med at proppe resten af citronen ind i dyret. Så skal kyllingen bindes - de ferske kommer ofte bundet op med en lille elastiksnor - jeg er så doven, at jeg lader denne snor være opbinding nok. Lidt hvidløg i bradepanden og lidt olivenolie udover gør også godt. I ovnen ved 200 grader i ca. halvanden time - afhængigt af størrelsen selvfølgelig. Det er godt at dryppe undervejs. Det var vi ikke gode til i går, og resultatet blev et lidt vel 'sprødt' skind ;-). Næste gang vil jeg overveje at stege den en halv time med ryggen op først og så vende den med brystet op resten af tiden.


Når der er en time tilbage, kommer du kartoffelbåde ned i bradepanden. Så er der styr på det meste af tilbehøret. Blandede rodfrugter er også super lækkert. Derudover lavede vi en blandet salat af de ting, vi nu havde i køleskabet.

Så plejer vi at spise bryster og vinger første aften og gemme brystkødet + det løse til sandwich/wraps/noget helt tredje anden aften. Hvis det går højt, koger vi endelig suppe på skroget, og så er den tredje aften på samme dyr også mulig. Velbekomme!

Etiketter: , , ,