13.11.06

Fiskefrikadeller med bagte rødbeder og grøn salat


Rødbederne skrælles, ternes og vendes med rigeligt balsamico, timian, hakket hvidløg og salt og peber. Bages ca. tre kvarter i ovnen - lidt afhængigt af ternenes størrelse. Vend dem rundt et par gange undervejs. Jeg har fået dem hos min søster. Hun pakkede dem ind i sølvpapir, og det kan der være en pointe i. Det holder bedre på fugtigheden. Hvor hun har opskriften fra, husker jeg ikke. Det kan være Jamie, "Mad med smag", som jeg tidligere har rost, noget tredje eller måske hun selv har fundet på det? Det er lækkert i hvert fald.

Fiskefrikadellerne blev lavet af fiskehandlerens bedste fiskefars. I dag med laks i tern og porre. Fiskefars er en af de ting, som man kun køber hos fiskehandleren, og kun hos én man har absolut tillid til. Ellers holder man sig langt væk og laver det selv - eller spiser noget andet.

Endelig lidt grøn frisée-salat vendt med en vinaigrette.

Kvaliteterne i måltidet her er mange: Nemt, hurtigt, billigt, sundt. Men fremfor alt: Velsmagende!