Kastanjer
Også en sæsonting. Vi har faktisk haft dem liggende et stykke tid i køleskabet. Fik dem af nogle venner der var ved at drukne i dem. Sådan er det åbenbart med sæsonvarerne. Man længes og længes, og når de så er der, så er de der til overflod.
Vi lavede dem helt enkle og klassiske. Det vil sige bagt i ovnen. Skyl kastanjerne og skær et kryds i toppen. Fjern 'fnuller', hvis der sidder noget. Så stiller du dem med krydset opad i et ildfast fad, der er fyldt med groft salt. Så giver du dem en lille halv time ved 220 grader. Så kryber skindet halvt af, og de er lige til at pille færdige og spise med salt og smør. Det er lækkert, det er en begrænset periode, og det er ren luksus.
2 Comments:
Det lyder så lækkert med kastanjer. Men tit er de så svære at pille, efter at de er bagt, at nydelsen er minimal. Hvad gør jeg forkert???
Tjah, jeg tror såmænd ikke, du gør noget galt. Det er lidt et pillearbejde - men jeg finder det nu nydelsen værd!
Skulle der være læsere derude med tips til optimeret pilning af kastanjer, så læg et par linjer herunder :-)
Send en kommentar
<< Home