29.10.06

Lammekødssuppe

Søndagsmad. Efterårsmad. Købte noget lammeinderlår og supplerede med alle de grøntsager, vi hev op lørdag for at undgå den varslede frost. Det var så den sæson. Nu står kun jordskokker, vinterporrer og smårester tilbage til vinteren.

Trim lammekødet for fedt og sener. Du behøver ikke at bruge netop inderlår, det var bare tilfældigvis den udskæring, jeg fandt. Bov, skank eller andet kød, der har godt af lang tilberedningstid, vil passe. Skær i store tern. Gør det samme med passende grøntsager. Der skal være 2-3 gange så mange grøntsager som kød. Vi brugte gulerødder, kartofler, porrer og pastinak. Havde vi haft persillerod og rodselleri, var det også røget i gryden.

Svits det hele i lidt olivenolie - kød før grøntsager - og hæld så vand på. Et par liter. Kom lidt hvidløg, laurbær og hele peberkorn ved. En lille (te-)pose med lidt timian og rosmarin. Salt. Så skal det bare koge stille og rolig i en tre timers tid, og så har du en dejlig sammenkogt lammekødssuppe. Groft brød til og resten i fryseren til en dag, hvor det kniber. Velbekomme.