5.11.06

Wraps med chilibønner og papayasalsa


Inspireret af gårsdagens forret med papaya, avocado og tomat, som smagsmæssigt var en meget fin sammensætning, gik tankerne i dag i retning af det mexikanske. Det blev til wraps med chilibønner og salsa med papaya, tomat og avocado.

Papayasalsa
1 papaya
2-3 avocado
3-4 tomater
2 små løg
1-2 chili (jeg brugte tørrede chiliflager)
2-3 spsk rørsukker
½ dl æblecidereddike
Salt og peber

Hak papaya, avocado og tomat i tern på ca. en halv gange en halv centimeter. Løget hakker du lidt finere, hvilket også gælder chilien (bruger du flager, behøver du selvsagt ikke gøre noget ved dem). Bland det hele med sukker og æbleeddike og smag til med salt og peber. Måske skal det have mere eddike, måske mere chili. Smag dig frem. Det skal trække mindst en halv time.Chilibønner med oksekød
250 gr oksekød
1 lille løg
3-4 fed hvidløg
2 spsk tomatpuré
1 chili (jeg brugte en stor tørret, røget chili)
½ glas rødvin
1 shot stærk espressokaffe
2 kanelstænger
½ tsk spidskommen
1 dåse røde kidneybønner (drænede og skyllede)
Salt og peber

Svits løg, hvidløg og chili i lidt olivenolie. Tilsæt oksekødet og brun det med. Tilsæt så tomatpuréen og svits videre. Så hælder du først vin på og så kaffen. Så bønnerne og tilsidst kanel, spidskommen, salt og peber. Det skal boble uden låg i ca. 15-20 minutter. Spæd lidt vand til undervejs, som det koger ind. Sørg for, at slutresultatet er kogt godt ind. Det må ikke være spor 'vådt', for så duer det ikke til wraps!


Så finder du nogle hvedetortillas, eller hvedepandekager om man vil, (det er dem, jeg på nydansk kalder wraps!) og varmer dem i ovnen. Så kommer du lige dele chili og salsa i og topper med creme fraiche. Det smager himmelsk. Vi fik også lidt guacamole til, men så var det også lige ved at blive for meget avocado.

2 Comments:

Anonymous Mor said...

UHMMM!! At chili, rødvin, kaffe og kanel kan danne en så harmonisk helhed til "chili-con-carne" havde jeg aldrig drømt om. Jeg brugte kaki-frugter i salsaen i stedet for papaya, og det gik fint. Jeg var karrig med sukker og lidt mere ødsel med eddike, da kaki er sødere end papaya. Det var himmerigsmundfulde at komme hjem til efter en tur i biografen. Mens wraps og kødet fik en hurtig opvarmning blev de levende lys tændt og en kraftig rødvin fundet frem! Kan anbefales på det allervarmeste!!!!

14/11/06 21:05  
Blogger Anders said...

Hvor er det dejligt, at mine opskrifter tages i brug, varieres og nydes!

14/11/06 21:56  

Send en kommentar

<< Home