10.3.07

Middag for krigsherrer


Det var LEAN-konsulenten, ruin-kongen, måske-jobkonsulenten, landstræneren og blogindehaveren selv. Alle havde givet fuld opbakning til konceptet: "Fem gutter mødes over en lækker tre-retters med god vin, inden de går over til at slagte hinanden i kampen om verdensherredømmet." En fornøjelse at vennekredsen deler interessen og entusiasmen for god mad og vin. Og en lille dyst ;-)

Ingen bekymringer ved at tildele LEAN-konsulenten ansvaret for forretten inklusiv vin. Han diskede op med en lille lækker sag bestående af skindstegt sandart (vendt i mel, stegt på panden) med sprødstegte selleristave (kogt i vand + mælk først, derefter stegt på panden) og en lille urtesauce med skalotteløg, persille, dild og en hel del fløde... Efter sigende en kreation af Nikolaj Kirk frembragt på morgentv. Herlig ret, så vi må konstatere, at han ikke kun er til irritation ;-) Vinen var, pudsigt nok, som den efterfølgende frugtbombe også en new zealænder; Montana Marlborough Sauvignon Blanc 2006. Meget frugtig, meget lækker.


Hovedretten nuppede jeg i min nyerhvervede "En vinpushers kogebog". En kogebog der vender den normale fremgangmåde på hovedet og spørger; hvis jeg nu har den her gode vin, hvad skal jeg så spise til? Og nu havde jeg så tilfældigvis en 'perlerække' af yderst dejlig Stonecroft Syrah 2001 liggende. Gemt til en lejlighed som præcis denne.


Så hvad skulle vi spise til? Kogebogen (som tager udgangspunkt i en Torbreck Barossa Valley Shiraz) siger "Salat med blodrød pebermørbrad". En rustik og fyldig salat med det lækreste oksekød og kraftige ingredienser hele vejen rundt: Rucola, romainesalat, fennikel, sorte oliven, bagte hvidløg, pastinakchips og altså oksemørbrad, der lyngrilles på alle sider, vendes i masser af peber og trækker 10 minutter, inden den skæres ud i lækre, knaldrøde skiver. Brød til. Bogen er på bogudsalg netop nu til kun 129,-. Røvekøb: Alene den ene opskrift, der her er afprøvet, gør den pengene værd. Bog + ret anbefales!Vi sluttede med crème brûlée, inden det gik løs på brættet.Risk er et godt og simpelt strategispil; desværre må vi denne gang se os slået af (måske-jobkonsulentens) sorte armeer :-(

Etiketter: , , , , , , , , ,

1 Comments:

Anonymous Anonym said...

lortespil! ;-)

14/3/07 11:37  

Send en kommentar

<< Home