Ratatouille
Ratatouille
Nem og simpel vegetarret – kan også anvendes som tilbehør til fx oksekød og lam. Indrømmet, i sin ur-udgave (wikipedia har en opskrift listet på fransk) består retten af just høstede solmodne grøntsager fra middelhavsområdet. Det er det provencalske bondekøkkens høstfest, forestiller jeg mig. Det meste af året kan den slags ikke opdrives i Danmark. Da slet ikke i februar måned! Så på denne tid må vi tage det bedste fra drivhusene (økologisk, naturligvis) og drømme os til resten. Til lige nøjagtig denne ret går det endda; det hele koges godt og grundigt sammen og gør forskellen til den perfekte 'friske' udgave til at leve med.
Som hovedret til 2 (sultne) personer
- 1 aubergine
- 1 courgette
- 1-2 peberfrugter
- 1-2 løg
- 3-4 fed hvidløg
- Lidt chili
- 2 dåser flåede tomater
- Rødvin
- Olivenolie
- Salt og peber
- Krydderurter - fx persille eller basilikum
- Creme fraiche
- Brød
Lad det koge godt og grundigt sammen. Det tager en times tid. Husk det er 'fri tid' - maden passer sig selv, blot du rører engang imellem. Gerne uden låg det sidste stykke tid, så retten koger ind til lidt fastere konsistens. Smag til med salt, peber og evt. tørret chili, hvis det mangler styrke. Jeg foretrækker det med diskret varme, men absolut ikke brændende. Slut med at vende lidt friske krydderurter i. Fx persille eller basilikum (kan udelades, hvis du ikke lige har). Jeg serverer desuden ofte - muligvist noget uortodokst - retten med en klat creme fraiche på toppen. Godt brød til er essentielt. Bager du ikke selv, må du til bageren. Vores lokales såkaldte tirsdagsbrød anbefales. Pris-/kvalitetsforholdet er uovertruffent. Et glas rødvin skal være dig vel undt. Bon appétit!
Etiketter: aubergine, courgette, løg, peberfrugt, provence, Ratatouille, tomat
6 Comments:
Hej
Jeg har nu brugt din opskrift på ratatouille x anatal gange. Den er ûbersuper, men hver gang jeg skal genfinde den er det kamp med min elendige hukommelse. Ku' du ikke pls lave en etiketeliste?
Jeg synes din blog er på alle planer estetisk smuk og opskrifterne er nemme at gå til. Jeg er selv en foodie på www.jerzys.blogspot.com
/Jerzy
Det glæder mig, at du kan lide opskriften - og siden i øvrigt. Jeg vil kigge forbi din side.
Hukommelsesproblemerne afhjælper jeg selv med gode, gamle google (det jeg leder efter + spis ordentligt plejer at give resultat). Det må være mit bedste tip i denne omgang - jeg har ikke lige et layout/side-skifte på tapetet. Men jeg vil have det i baghovedet, når jeg ændrer på siden næste gang.
En fantastisk Ratatouille! Lige præcist som man husker det fra sin barndom!
Tak for dejlig mad. Det blev et hit som tilbehør til den lidt retroagtige middag; plankebøf. Jeg vil kigge forbi en anden gang og få inspiration.
/Mette
Har nu brugt din opskrift et par gange, og den er rigtig god. Jeg prøvede at lægge et lag ratatouille i et ovnfast fad og så et lag tyndt udskårne kartofler drysset med salt, og så et lag ratatouille, og gav det en tur i ovnen. Det blev rigtig godt :-)
Tak for god inspiration!
Sikke en fantastisk opskrift :) Jeg har efterhånden brugt den ret mange gange!
Send en kommentar
<< Home