26.9.06

Håndværkerburgere


En af mine gode venner skal flytte. Ind i en ruin. Eller i hvert fald i en lejlighed, der i øjeblikket ikke er på toppen. I dag hjalp jeg med at skrabe oldgammelt tapet af. Det er selvfølgelig malet med plastikmaling, så det skal først varmes op med varmepistol, så skal malingen skrabes af, så skal der sjaskes med vand, og endelig kan selve tapetet skrabes ned. Vi nåede da et stykke, men der er lang vej igen.


Arbejde kræver mad. God mad. Havde sat dej til hævning, så der kunne bages burgerboller. De var bagt af min bedre halvdel, da vi kom retur. Så grillede vi nogle hakkebøffer og stegte noget godt bacon. Lavede en dressing af creme fraiche, sennep, salt og peber smagt til med olivenolie og citronsaft. Salat, tomat og rødløg. Humus var der også lavet. Og så en perlerække af de henkogte gemmer: grøn tomatchutney, agurke-squash-relish, hjemmelavet ketchup, grillede courgetter med timian og hvidløg. Det var et orgie. Der var faktisk alt for meget. Så der måtte vælges og laves benhårde prioriteringer. Drak en Rhonevin til, der var ok. Under de forudsætninger, tror jeg, at der er en gør-det-selv mand gemt i os alle.