15.2.07

Kylling med pølse og druer


Efter pastaen får man normalt en kødret i Italien. Det nåede jeg bare ikke til at fortælle om efter den lange raviolibeskrivelse i går. Vi fik kylling med pølse og druer. Denne ret er ganske simpel, men med stor smag. Og den har mange variationsmuligheder. I sin tid har jeg fået inspirationen fra Mik Schack, der en gang på tv lavede vagtler med italiensk pølse, salvie og druer. De fleste gange har jeg lavet kylling med chorizo, rosmarin og grønne druer. Den anden aften var variationen dog kylling, italiensk pølse, rosmarin og blå druer. "Same-same, but different" ;-). Hvis du holder dig i sporet; fjerkræ, krydderurt, pølse og drue, så kan det næsten ikke gå galt.

Du gør som følger:

Varm lidt olie i en støbejernsgryde (eller en tykbundet pande). Svits pølseskiverne heri med krydderurten (rosmarin) og eventuelt lidt hvidløg. Så tilsætter du kyllingestykkerne og svitser med. Jeg bruger som regel en udskæring med ben (underlår, overlår, vinger), det synes jeg egner sig bedst. Når det er godt brunet, hælder du hvidvin på og så noget fond (kalve- eller hønsefond). Kyllingen skal ikke dækkes af væske, men der skal være en centimeter eller to i bunden. Så lægger du låg på og skruer ned for varmen, så det bare simrer. Det skal have en halv times tid, måske mere. Kødsaften skal, som altid med fjerkræ, være klar. Når kyllingen er næsten færdig, smider du halve, udkernede druer ned i gryden/panden og lader saucen koge ind, mens druerne varmes igennem og bliver lidt 'blødere'. Du kan eventuelt snyde lidt og tykne saucen med lidt majsstivelse (fx Maizena). Smag til med salt og peber.

Kyllingen her er perfekt til lidt risotto (i så fald skal du nok ikke have pasta inden!). Men den er også god med bare lidt brød til at suge saucen op og lidt grønt til.

Etiketter: , , ,