29.4.07

Fettuccine med pære og svin


Mik Schack lave noget i den her retning på tv sammen med en af Harder-brødrene for et stykke tid siden. Jeg kan ikke finde opskriften, så det er frit efter hukommelsen og egen variation.

Sæt pastavand til at koge og find din store sautérpande frem. Brun nogle gode svinekoteletter på begge sider i lidt olivenolie sammen med lidt hvidløg og en kvist rosmarin. Krydr med salt og peber. Tilsæt så nogle pærer skåret i både. Beregn ca. to pærer per kotelet og en stor kotelet per hoved. Så tilsætter du lidt kalve- eller hønsefond og en god sjat fløde. Lad saucen tykne, mens koteletterne bliver gennemstegte og pærerne møre. Så koger du lynhurtigt noget frisk fettuccine - lav det selv, hvis du har tiden - 2-3 minutter skal det have. Vend sammen med saucen og smag til: Nu kommer vi tilbage til den udgave af Hjemmeservice, hvor jeg så retten lavet. Det handlede om balsamicoeddike, og det var netop balsamico, der blev brugt til at smage retten til. Jeg brugte en simpel 12-års, men du helt sikkert få en endnu mere himmelsk og rund smag, hvis du bruger en der er dobbelt så gammel.

Alt i alt en yderst hurtig og meget velsmagende ret. Riv lidt parmesan over og lav gerne en lille sideret til, så det ikke bliver for tungt: Vi fik en lille salat af fintsnittet savoykål og grøn salat til. Et glas kold hvidvin passer også godt til.

Slutbemærkning: Retten smagte glimrende halvkold. Jeg ved det, for lige for tiden kan måltiderne være noget dekonstruerede, hvor vi spiser i hold...

Etiketter: , , , , , , ,