16.3.07

Anmeldelse: Restaurant Substans

Vi fejrer fødselsdag ved at gå ud at spise. Fødselaren giver middagen, den anden giver drinks før/efter. Det er en god tradition, omend vi sprang drinksene over denne onsdag. Middagen ude på dagen var der dog ikke tvivl om. Vi har været på Restaurant Substans før, men det er faktisk ved at være et års tid siden. Det kan undre, for stedet er knaldgodt og priserne fornuftige. Konceptet er simpelt. Menuen skifter hver 14. dag, og der er altid 6 retter at vælge mellem (to forretter, to hovedretter, en osteservering og en dessert). Man skal sådan set bare afgøre, hvor mange retter man vil have (3 retter 250,-; 4 retter 300,-; mener man kan få op til alle 6, men husker ikke prisen). Vinpriserne er også yderst rimelige, og det er som bekendt tit her at regningen løber løbsk. Vi var ovenikøbet så heldige at ramme et uovertruffent onsdagstilbud med en 4-rettes menu efter kokkens hoved med 4 tilhørende glas vin. 400,-! Et fund til prisen. Kun L'estragons legendarisk søndagsfolkekøkken (pt. 5 retter, 3 glas vin, 444,-) kommer i nærheden.

Således afgjort gik forlystelserne igang. Godt brød og smør på bordet, første glas vin i glasset og kort efter fulgte første ret: En lille anretning med italiensk skinke, en estragon-emulsion, syltede skalotteløg, brøndkarse og ristet rugbrød. Lidt i retning af det pyntede (lidt for lidt på tallerkenen, lidt for kunstnerisk), men suverænt sat sammen. Louise og René, der har Substans og på charmerende vis veksler rundt i 'butikken' mellem kokke- og tjenerrollen, beskriver selv køkkenet som nydansk/fransk. Denne servering må siges at ramme stilen meget præcist. Vinen var en fransk hvid, tør og ikke videre interessant.


Videre til næste ret - aftenens bedste. Brandade med saltet torsk. Salt og fed og cremet på den gode måde. Peppet med appelsin og ristede mandler nede i brandaden og en snert græskarkernedrys på toppen. Helt suveræn sammensætning. I glasset en italiensk chardonnay med meget lidt fad og - atypisk, for det jeg forstår ved chardonnay, manglende fylde (jeg er vant til de mere umiddelbare, fede og frugtige oversøiske chardonnay-typer). Ærligt talt kedelig alene, men rigtig, rigtig god da 'suppen' kom på bordet.


Så til hovedretten. Dansk lammefilet med kartoffeltærte, tomatsauce med bacon og ristede østers- og bøgehatte. Smukke og klassiske kombinationer med fyldig smag. Igen flot ramt tone af det danske og det franske. Vinen var en Barbera d'Alba. Kraftig og god til lammet og saucen.


Herlighederne blev afrundet med en dessert af æble-citronmos drysset med havre-crumble. Ovenpå is med masser af vanille og lidt liret sukkerkagestang og mynte på toppen. Fin ret, æblecitron-kombinationen var vellykket, men iøvrigt en relativt ordinær servering. Vinen var en fransk muscat, men ikke af den kvalme, oversøde type. Ung vin med god syre intakt.


Til slut kaffe (af en rød madam blå!) og en regning, der var helt ubegribelig.

Kort sagt: Substans anbefales på det varmeste.

P.S. Man må skrive med kridt på toilettet. Det er også meget fedt, omend noget indforstået...

Etiketter: , , , ,