28.7.07

Dagens fisk VII: fiskepaella


Paella er faktisk uhyre nemt at lave. Og det kan varieres på mange måder ganske som den italienske 'søster': risottoen. Her med fisk - eller rettere: alt godt fra havet. Svits løg og hvidløg i olivenolie i en stor, høj pande, fx en sauterpande - en tykbundet gryde kan også gå. Tilsæt peberfrugt i strimler og svits med. Så skal der ris i; jeg bruger faktisk ofte helt almindelige ris, men risottoris kan selvfølgelig også bruges. Gad vide, hvilke spanierne bruger? Hvidvin på, lad alkoholen dampe af og tilsæt så fond. Til denne er fiske- eller grøntsagsfond passende. Og så det vigtige: safran, der giver både den karakteristiske smag og farve. Risene koges nu møre uden låg, spæd til med mere fond eller vand, hvis det koger tør. Når risene er ved at være møre tilsættes fisk og skaldyr: vi havde havkatfilet og blåmuslinger i. Havkatten smagte dejligt, men det skulle vist have været havtaske, som har ry for ikke at smuldre helt, selvom den er i stykker :-). Under alle omstændigheder: rør forsigtigt rundt. Når muslingerne har åbnet sig, vendes hakket bredbladet persille i sammen med kogte pillerejer. Gem lidt af begge dele til pynt. Smag til med salt, peber og citron. Tomat- og citronbåde på toppen samt flere rejer + persille. Med lidt godt brød og hvidvin til er det en helt suveræn og yderst sommerlig fiskeret.