Dagens fisk III: Grønne fiskefrikadeller
Aages fiskefars er til at stole på: den hakkes på stedet af lange, sej og torsk. Det er jo dejligt, for så er varen frisk, og man har fuld kontrol over sin fars. Hjem og røre med salt, æg, mel, mælk/fløde og hakket løg og lidt peber. Så er grundfarsen på plads. Til de grønne deller tilsættes farsen finthakket gulerod, fennikeltop og løgtop. Steges i smør ved jævn - ikke for svag - varme. Serveres fx på rugbrød eller med kartoffelsalat. Her i bayersk udgave (jeg har fået kartoffelsalat lavet sådan af folk fra Bayern i hvert fald :-)) : kogte, pillede kartofler skives og blandes med agurk i stykker, salatløg i små tern og finthakket purløg og dild. Syrlig marinade af vineddike, olie, salt og peber. Øl i glasset.
2 Comments:
VARM anbefaling af fantastiske "deller" med STORT indhold af fisk. DEJLIGT!! Nydes de, som her, med uovertruffen kartoffelsalat og udsigt til Vesterhavet med en langsomt nedgående sol, er helheden perfekt.
Tak - det glæder mig, at I nød 'dellerne' :-)
Send en kommentar
<< Home