14.2.07

Ravioli med østershatte - nu med procesbilleder!

Succesen med hjemmelavede ravioli var så stor sidste gang, at det måtte prøves igen. Og fryseren gemte halvdelen af dejen fra sidst, så opgaven var ganske overskuelig. Konsistensen af dejen var faktisk næsten bedre end sidst. Som om den var lidt sejere: Udrulningen kørte bare.

Fyldet lavede jeg sådan her: Svits lidt chili og hvidløg i lidt olivenolie. Efter et minut tilsætter du østershatte og en masse frisk timian. Svampene skal være skåret i små stykker for at kunne passe ind i de små 'pastalommer'. Jeg bevarede dog også nogle store østerhatte i større stykker til saucen. Når svampene er godt svitsede og vandet stegt ud af dem, vrider du en halv citron over panden. Det dufter herligt. Så skruer du ned for varmen og tilsætter ricotta (jeg ville have brugt mascarpone, men det kunne jeg ikke lige opdrive), noget revet parmesan og smager til med salt og peber. Massen skal være ganske tyk. Gem de største af svampestykkerne (med ricotta osv.) i en skål ved siden af til saucen. Resten skal ind i raviolierne, hvilket jeg gør på følgende måde:

Skær de udrullede pastabaner i stykker på ca. 6 x 12 cm. Læg fyld på den ene halvdel af hver pastaplade.Fold den anden halvdel ind over og tryk ind i mod fyldet


Tryk ned og luk med en finger i den ene side.


Så i den anden side.


Tryk rundt om med en gaffel, så der lukkes tæt.


Et voilà!Sidste gang penslede jeg med lidt vand på 'lukkefladerne', men det var ikke nødvendigt denne gang. Raviolierne koges i en stor gryde varmt vand med salt i ca. 5 minutter. De skal naturligvis være al dente. Rør forsigtigt rundt undervejs, og sørg for at de ikke klistrer til hinanden.


Mens raviolierne koger tager du noget god bacon i tern/strimler og svitser på panden. Så tilsætter du den del af fyldet, du lagde til side. Tilsætter noget mere ricotta og evt. også lidt fløde. Saucen må godt være meget tyk.

Server 5-6 raviolier i en stor pastatallerken, kom lidt sauce i midten og riv parmesan på toppen. Det er sindssygt lækkert, og når dejen er klar på forhånd, er det altså ikke den helt store opgave. Og fyldet her? Lækkert, lækkert, lækkert. Anbefales!

Etiketter: , , , , ,

4 Comments:

Anonymous Anonym said...

Uhm, hvor ser det godt ud!Det vil jeg prøve en dag! Tak for lækker mad og inspiration!

14/2/07 20:37  
Blogger Anders said...

Tak for kommentaren!

15/2/07 21:50  
Anonymous Anonym said...

Super lækkert! Har prøvet det et par gange nu og det er en succes hver gang :)

21/3/09 20:29  
Blogger Anders said...

Mikael -> Tak. Fedt at høre - det glæder mig!

22/3/09 09:22  

Send en kommentar

<< Home