8.2.07

Lasagne


Start med at koge en god kødsovs (ragù). Det skal have tre timer, så hvis det er hverdag, skal du enten starte dagen før eller gå tidligt hjem. Svits hakket hvidløg, løg, bladselleri og gulerod i olivenolie ved svag varme. Det tager mindst 10 minutter og dufter forrygende. Så skal grøntsagerne i princippet af, og hakket oksekød i for at blive brunet. Er du doven bruner du bare kødet oveni grøntsagerne ;-). Så skal der vin på, tomat i (dåser på denne årstid) og endelig krydderurter ved (rosmarin, timiankviste og salvie). Så lægger du låg på og finder noget andet at lave. Efter 3 timers tid smager du til med salt, peber, sukker og olivenolie. Du kan overveje at koge sammen uden låg den sidste times tid, hvis du gerne vil have sovsen mere indkogt og tyk. Omvendt skal der gerne være lidt væde til pastapladerne. Lav rigeligt af ragù'en og frys resten til trange tider.

Så oprinder lasagnedagen, og du skal blot lave en bèchamelsauce og samle lasagnen lagvist. Bèchamel'en laver jeg blot som en opbagt sovs af lidt smør, mel og mælk, som tilsættes løbende . Jeg slutter af og til af med lidt parmesanost til sidst. Så er det vist blevet til en mornaysauce, men jeg er ikke autoritativ...

Ind i ovnen 30-40 minutter ved 200 grader. Lidt parmesan på toppen til sidst gør godt, alternativt giver rasp/brødkrumme også en lækker afslutning. Spis salat til og und dig selv et glas rødvin.