31.1.07

Polpette og salat med pærer og parmesan


Polpette er en italiensk pendant til de danske frikadeller (som i øvrigt er et italiensk ord). Italienske kødboller kunne man vel også sige. Vi skelede til "Tesio's italienske køkken" (s. 68) og gjorde som følger.

Farsen laves af halv hakket okse og halv hakket gris blandes med rasp, revet parmesan, æg, lidt hvidløg, revet citronskal, salvie, salt, peber og lidt hedvin (vi læste forkert, egentlig skal det bare på panden, når polpetterne er stegt færdig...Heldigvis gik det som altid, når man blander alkohol i maden: Det blev godt!). Tilsæt eventuelt en sjat vand, hvis farsen er for tør.

Formes til små kugler og steges i olivenolie. Vi masseproducerede og sendte løbende 'dellerne' til færdigstegning i ovnen efter bruning. Alle dem vi ikke kunne spise (det vil sige en hel del!) røg i fryseren til en dag, hvor det kniber. Vi kogte af med portvin (marsala vil være det helt oplagte valg), mens de sidste polpette blev færdige på panden. Det gav en lille smule glace og ekstra dejlig smag.

Vi lavede en nem og lækker salat med pærer i tern og parmesan i flager til ('Keep it simple, stupid!'). Dressing af olivenolie, balsamicoeddike, salt og peber.

Etiketter: , , , , ,