12.9.06

Tapas



Lidt tapas til vores gæst i aften:

To slags tortilla
Pølse-/skinke-/ostebræt (Chorizo, Serrano, Lomo, Manchego)
Oliven og kapers
Tapenade
Brød
Vin og vand



Tortilla med squash
1 mellemstørrelse squash
4 æg
Salt, peber, olivenolie

Skær squashen i stave og svits i olivenolie. Skru ned for varmen og steg til de er let gyldne. Pisk æg let med salt og peber. Hæld æggene over squashen og skru ned på lavt blus. Læg låg over. Sørg for at tortillaen ikke brænder fast - vend eventuelt halvvejs.

Vi lavede også en tortilla med løg. Samme fremgangsmåde. Svits 2-3 løg, æg over, osv.

Server tortillaerne i lag som en lagkage. I Spanien laver de gerne en 3-4 stykker, men her blev det altså kun til to.


Vi lavede også lidt tapenade til brødet.

Tapenade
En håndfuld soltørrede tomater
Et fed hvidløg
Et par spiseskefulde olivenolie
En ansjos
Salt, peber, citronsaft

Blend det hele. Juster konsistens med olie og smag til med salt, peber og citron. Smager herligt på hjemmebagt brød.